Sastojci
500 grama mljevene junetine/govedine
1 veliko jaje
1/4 šolje luka, isjeckanog
1/3 šolje prezle
1/4 šolje mlijeka
sol (po želji)
biber (po želji)
Način pripreme
Pomiješajte mljevenu junetinu, jaje, luk, prezlu, mlijeko, sol i biber zajedno u jednu smjesu. Potom oblikujte smjesu u više loptica rukama. Postavite loptice smjese na lagano pouljeni pleh. Ubacite pleh u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite ćuftete na 200 stepeni Celzijusa nekih 20 do 25 minuta. Nakon toga možete uzeti papirne salavete ili ubruse te pokupiti masnoću sa ćufteta. Vaše ćuftete su spremne za serviranje, te ih možete iskoristiti kako god želite
.
Zamrzavanje
Prekrijte ćuftete i pustite ih da se ohlade prije nego ih zamrznete. Nikakva posebna oprema Vam nije potrebna za zamrzavanje, osim vrećica za zamrzivač. Kada ih želite iskoristiti nakon zamrzavanja, potrebno je da ih prethodno ostavite nekih 30 minuta na sobnoj temperaturi.