Sastojci
500 grama svježeg kikirikija u ljusci
2 kašike soli
4 šolje vode
Način pripreme
Korak 1 - Temeljito isperite neoguljeni kikiriki.
Korak 2 - Ulijte vodu, te ubacite kikiriki i sol u veliku šerpu. Pustite da voda lagano proključa. Poklopite šerpu i pustite vodu da lagano kuha. Kuhajte 2 do 3 sata, ili čak i više (možete kuhati kikiriki i cijeli dan), sve dok kikiriki ne bude mekan. Ukoliko je kikiriki hrskav, to znači da ga morate kuhati još neki period.
Korak 3 - Izvadite kikiriki iz vode i posušite ga. Kuhani kikiriki morate pojesti za 2 dana, zbog toga što se brže pokvari od običnog kikirikija.
500 grama svježeg kikirikija u ljusci
2 kašike soli
4 šolje vode
Način pripreme
Korak 1 - Temeljito isperite neoguljeni kikiriki.
Korak 2 - Ulijte vodu, te ubacite kikiriki i sol u veliku šerpu. Pustite da voda lagano proključa. Poklopite šerpu i pustite vodu da lagano kuha. Kuhajte 2 do 3 sata, ili čak i više (možete kuhati kikiriki i cijeli dan), sve dok kikiriki ne bude mekan. Ukoliko je kikiriki hrskav, to znači da ga morate kuhati još neki period.
Korak 3 - Izvadite kikiriki iz vode i posušite ga. Kuhani kikiriki morate pojesti za 2 dana, zbog toga što se brže pokvari od običnog kikirikija.