Sastojci
250 grama dimljenih pilećih prsa, isjeckanih
1 luk, isjeckan
25 grama putera
300 grama riže
pola čaše crnog vina (ako želite)
150 grama šeri paradajza, ispolutanog
700 mililitara vruće vode od pileće kocke
50 grama parmezan sira, izrendanog
Način pripreme
Korak 1 - Zagrijte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Pržite komadiće piletine u rerni u vatrostalnoj tavi nekih 3 do 5 mintua, sve dok ne pozlate i postanu hrskavi. Ubacite luk i puter, te zamiješajte sve i pržite dodatne 3 do 4 minute, dok se luk ne smekša. Ubacite rižu i dobro zamiješajte. Polijte sve vinom, ako ga koristite, te pržite neke 2 minute dok se vino ne upije.
Korak 2 - Dodajte šeri paradajz i vruću vodu od pileće kocke, i malo promiješajte rižu. Poklopite sa poklopcem od tave, te pržite nekih 18 minuta, dok se sve u potpunosti ne skuha. Ubacite većinu parmezan sira i promiješajte, a ostatkom pospite gotovo jelo.
250 grama dimljenih pilećih prsa, isjeckanih
1 luk, isjeckan
25 grama putera
300 grama riže
pola čaše crnog vina (ako želite)
150 grama šeri paradajza, ispolutanog
700 mililitara vruće vode od pileće kocke
50 grama parmezan sira, izrendanog
Način pripreme
Korak 1 - Zagrijte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Pržite komadiće piletine u rerni u vatrostalnoj tavi nekih 3 do 5 mintua, sve dok ne pozlate i postanu hrskavi. Ubacite luk i puter, te zamiješajte sve i pržite dodatne 3 do 4 minute, dok se luk ne smekša. Ubacite rižu i dobro zamiješajte. Polijte sve vinom, ako ga koristite, te pržite neke 2 minute dok se vino ne upije.
Korak 2 - Dodajte šeri paradajz i vruću vodu od pileće kocke, i malo promiješajte rižu. Poklopite sa poklopcem od tave, te pržite nekih 18 minuta, dok se sve u potpunosti ne skuha. Ubacite većinu parmezan sira i promiješajte, a ostatkom pospite gotovo jelo.