Začinjena pileća prsa

Sastojci

3/4 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
1/4 kašičice šafrana
1/8 kašičice crvene paprike
1/4 kašičice češnjaka u prahu
1/8 kašičice luka u prahu
1/4 kašičice osušene majčine dušice
1/4 kašičice osušenog peršina

4 pileća fileta
2 kašike putera
1 kašika maslinova ulja
2 kašičice češnjaka u prahu
3 kašike limunova soka

Način pripreme

Korak 1 - U manjoj posudi pomiješajte sol, biber, šafran, crvenu papriku, 1/4 kašičice češnjaka u prahu, luk u prahu, majčinu dušicu i peršin. Dobro pospite pileća prsa sa smjesom začina.

Korak 2 - Zagrijte puter i maslinovo ulje u velikoj tavi na srednjoj toplini. Pržite piletinu dok ne poprimi smeđkasto-zlatnu boju, otprilike 6 minuta sa svake strane. Pospite piletinu sa 2 kašičice češnjaka u prahu i limunovim sokom, te nastavite kuhati 5 minuta, povremeno miješajući, kako bi se sos ravnomjerno rasporedio.