Sastojci
3 šolje svježih ili smrznutih kupina
3 kašike soka od limuna
3/4 šolje do 1 šolje šećera (ovisno od toga koliko želite da jelo bude slatko)
1/4 kašičice soli
1/8 kašičice cimeta
1,5 šolja jogurta
1/2 šolje mlijeka
Način pripreme
Korak 1 - Ubacite kupine, sok od limuna, šećer, sol i cimet u srednju tavu. Zagrijte smjesu na srednjoj toplini, mješajući, sve dok se šećer ne istopi u potpunosti. Dok se smjesa zagrijava, iskoristitie spravu za pasiranje kako biste zgnječili kupine. Kada se šećer u potpunosti istopi, sklonite tavu sa kola i ostavite je da se hladi nekih 10 minuta.
Korak 2 - Umiješajte mlijeko i jogurt u smjesu. Ohladite smjesu u frižideru na par sati (ili ostavite je da se hladi preko noći) dok se u potpunosti ne ohladi.
Korak 3 - Izvadite smjesu sa jogurtom, te je jako zamjesite. Vratite je nazad u frižider, te ponovo je izvadite nakon pola sata i ponovo je jako zamiješajte. Ponovite ovaj proces 4 do 5 puta i trebali biste dobiti izvrstan sladoled. Sladoled možete servirati odmah ili ga ostaviti još malo u frižideru da očvrsne.
3 šolje svježih ili smrznutih kupina
3 kašike soka od limuna
3/4 šolje do 1 šolje šećera (ovisno od toga koliko želite da jelo bude slatko)
1/4 kašičice soli
1/8 kašičice cimeta
1,5 šolja jogurta
1/2 šolje mlijeka
Način pripreme
Korak 1 - Ubacite kupine, sok od limuna, šećer, sol i cimet u srednju tavu. Zagrijte smjesu na srednjoj toplini, mješajući, sve dok se šećer ne istopi u potpunosti. Dok se smjesa zagrijava, iskoristitie spravu za pasiranje kako biste zgnječili kupine. Kada se šećer u potpunosti istopi, sklonite tavu sa kola i ostavite je da se hladi nekih 10 minuta.
Korak 2 - Umiješajte mlijeko i jogurt u smjesu. Ohladite smjesu u frižideru na par sati (ili ostavite je da se hladi preko noći) dok se u potpunosti ne ohladi.
Korak 3 - Izvadite smjesu sa jogurtom, te je jako zamjesite. Vratite je nazad u frižider, te ponovo je izvadite nakon pola sata i ponovo je jako zamiješajte. Ponovite ovaj proces 4 do 5 puta i trebali biste dobiti izvrstan sladoled. Sladoled možete servirati odmah ili ga ostaviti još malo u frižideru da očvrsne.