Piletina sa parmezan sirom

Sastojci

1 češanj češnjaka, fino isjeckan
1/2 šolje putera, istopljenog
1 šolja prezle
1/3 šolje izrendanog parmezan sira
2 kašike svježeg peršina, isjeckanog
1/2 kašičice soli
veliki naprstak vegete
1/8 kašičice bibera
1 kilogram piletine bez kostiju i kožice, isječenu na komdiće širine 2 do 5 centimetara

Način pripreme

Korak 1 - Zagrijte rernu na 225 stepeni Celzijusa. Osušite piletinu sa ubrusima. 

Korak 2 - U manjoj posudi pomiješajte češnjak sa istopljenim puterom. U drugoj posudi pomiješajte prezlu, parmezan, peršin, sol, vegetu i biber. Ubacite piletinu, dio po dio, u posudu sa češnjakom i puterom, zatim je uvaljajte u smjesu koja se nalazi u drugoj posudi. 

Korak 3 - Ubacite piletinu u pleh. Pokušajte ostaviti malo prostora između komada pilteine. (može se desiti da će vam biti potreban još jedan pleh). Prelijte piletinu sa ostatkom putera i češnjaka i pecite je u rerni nekih 15 minuta, ili dok se piletine ne ispeče skroz i pusti sokove. Imajte na umu da će piletina biti više smeđa sa donje strane.