1 kašika maslinova ulja
2 kremenadle po 150 grama
2 češnja češnjaka, izgnječena
1 luk, tanko isječen
4 paradajza, tanko isječena
2 velika krompira, oguljena i tanko isječena
Način pripreme
Korak 1 - Zagrijte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Nauljite manji pleh i ubacite jednu kremenadlu u njega. Pospite kremenadlu češnjakom, zatim stavite po tome luk i paradjz, te nakon toga dodajte sloj krompira na vrh. Začinite to sve po želji, zatim dodajte drugu kremenadlu na vrh, te ponovite proces.
Korak 2 - Pospite sve ostatkom maslinoca ulja, te pokrijte duplom folijom. Ubacite u rernu na dva sata. Nakon toga skinite foliju i pojačajte toplinu na 220 stepeni celzijusa. Nastavite pržiti sve dok gornji sloj ne poprimi zlatno-smeđkastu boju.
Korak 2 - Pospite sve ostatkom maslinoca ulja, te pokrijte duplom folijom. Ubacite u rernu na dva sata. Nakon toga skinite foliju i pojačajte toplinu na 220 stepeni celzijusa. Nastavite pržiti sve dok gornji sloj ne poprimi zlatno-smeđkastu boju.