Sastojci
1 kašičica mljevenog đumbira
1 kašičica češnjaka u prahu
1/3 šolje sosa od soje
1/3 šolje soka od narandže
1/4 šolje meda
1 mladi luk, isjeckan
1 file od lososa
Način pripreme
Korak 1 - Ubacite đumbir, češnjak, sos od soje, sok od narandže, med i mladi luk u vrećicu za zamrzivač, zatim je zatvorite i sve dobro izmješajte. Potom ubacite losos u vrećicu i dobro zatvorite. Lagano izmješajte sve u vrećici kako bi se marinada fino raspodjelila po lososu.
Korak 2 - Namjestite roštilj na umjerenu toplinu i lagano ga namažite uljem.
Korak 3 - Izvadite file iz marinade, odstranite višak marinade, te bacite ostatak. Pržite nekih 12 do 15 minuta po 2 centimetra debljine, ili dok se riba ne počne raspadati pod viljuškom.