Sastojci
1 velika kobasica
1 velika ljuta kobasica
1 luk, isjeckan
2 češnja češnjaka
10 do 12 komada paradajza, oguljenog
maslinovo ulje
500 grama špageta
sol
parmezan sir, izrendan
Način pripreme
Za sos:
Izvadite kobasice iz omotača. Razdvojite ih u dijelove i pomješajte normalnu kobasicu sa ljutom. Ubacite kobasice u veliku tavu i pržite ih sa malo maslinova ulja dok ne poprime smeđu boju. U drugoj tavi dinstajte luk i češnjak sve dok luk ne postane providan. Stavite paradajz u blender, te ga smrvite i ubacite u tavu sa kobasicama. Nakon toga dodajte luk i češnjak, te sve zamiješajte.
Za špagete:
Napunite veliku šerpu barem do pola vodom, te pustite nek voda proključa. Takođe dodajte kašiku soli u vodu. Počnite polako ubacivati špagete, mješajući kako se ne bi zgrudvale. Pustite da voda ponovo proključa. Kuhajte špagete, nepokrivene, po upustvima na pakovanju, ili nekih 10 do 12 minuta. Sklonite šerpu sa kola, te dodajte šolju ili dvije hladne vode da voda prestane ključati, potom iscjedite vodu iz špageta. Ubacite špagete u posudu za serviranje i prelijte je sosom, te je ukrasite sa narendanim sirom.
1 velika kobasica
1 velika ljuta kobasica
1 luk, isjeckan
2 češnja češnjaka
10 do 12 komada paradajza, oguljenog
maslinovo ulje
500 grama špageta
sol
parmezan sir, izrendan
Način pripreme
Za sos:
Izvadite kobasice iz omotača. Razdvojite ih u dijelove i pomješajte normalnu kobasicu sa ljutom. Ubacite kobasice u veliku tavu i pržite ih sa malo maslinova ulja dok ne poprime smeđu boju. U drugoj tavi dinstajte luk i češnjak sve dok luk ne postane providan. Stavite paradajz u blender, te ga smrvite i ubacite u tavu sa kobasicama. Nakon toga dodajte luk i češnjak, te sve zamiješajte.
Za špagete:
Napunite veliku šerpu barem do pola vodom, te pustite nek voda proključa. Takođe dodajte kašiku soli u vodu. Počnite polako ubacivati špagete, mješajući kako se ne bi zgrudvale. Pustite da voda ponovo proključa. Kuhajte špagete, nepokrivene, po upustvima na pakovanju, ili nekih 10 do 12 minuta. Sklonite šerpu sa kola, te dodajte šolju ili dvije hladne vode da voda prestane ključati, potom iscjedite vodu iz špageta. Ubacite špagete u posudu za serviranje i prelijte je sosom, te je ukrasite sa narendanim sirom.