Sastojci
2 šolje makarona
sol
1 tvrdo kuhano jaje, isjeckano
1 pržena crvena paprika, isjeckana
1 kašika peršina
1/4 šolje isjeckanog mladog luka
1/2 kašičice limunova soka ili ocata
1/3 ili 1/2 šolje majoneze
par naprstaka crvene paprike
bibera po želji
Način pripreme
Korak 1 - Skuhajte makarone po uputama na pakovanju, ali dodajte barem 2 kašike soli u vodu. Kada se makarone skuhaju, ali su još uvijek malo tvrde, sklonite ih sa kola, iscjedite i properite sa hladnom vodom.
Korak 2 - Dok se makarone kuhaju, ubacite mladi luk u manju zdjelu i prelijte ih limunovim sokom/ocatom. Ovo će malo smanjiti ljutinu luka.
Korak 3 - Zamješajte skuhane makarone sa lukom i ostalim sastojcima u veću posudu. Začinite po želji.