220 grama iscjepkanog Mozzarella sira
450 grma iscjepkanog čedar sira
1/2 do 1 šolje isjeckanog mladog luka
1/2 šolje majoneze
2 kašike kisele pavlake
3 - 4 češnja češnjaka, fino isjeckana
100 grama putera, smekšanog do tačke prije topljenja
1 do 2 vekne hljeba
Način pripreme
Korak 1 - Pomješajte sir i mladi luk u velikoj posudi. Ubacite majonezu i pavlaku. U zasebnoj, manjoj posudi pomiješajte puter i češnjak dok se ne stope zajedno, zatim to ubacite u veću posudu sa sirom.
Korak 2 - Zagrijte rernu na najjačoj mogućoj toplini, prepolovite vekne horizontalno, te ga postavite na pleh tako da je kora prema dole. Rasporedite smjesu sa sirom po hljebu. Ubacite u rernu i pecite nekih 3 do 5 minuta ili dok fino ne porumeni.
Korak 3 - Izvadite iz rerne i pustite da se ohladi nekih 5 minuta. Isjecite hljeb i servirajte.