Tjestenina sa paradajzom

Sastojci

250 grama tjestenine (rezanca, makaroni ili šarafi)
400 grama paradajza
2 kašike masla
2 kašičice šećera
sol i biber

Način pripreme

Korak 1 - Napunite srednju šerpu vodom i dodajte kašiku soli u nju. Stavite vodu da prokuha, te ubacite tjesteninu. Kuhajte dok se tjestenina ne smekša, ali da je još uvijek malo čvrsta.

Korak 2 - Dok kuhate tjesteninu, pripremite paradajz. Iscjepkajte paradajz rukama u manju tavu. Dodajte maslo. Zagrijte tavu te promješajte sve. Nastavite pržiti paradajz na slaboj toplini sve dok se tjestenina kuha. Ubacite šećer, sol i biber, po želji, u paradajz, te dobro zamješajte.

Korak 3 - Kada se tjestenina skuha, iscjedite je. Ubacite paradajz u tjesteninu i dobro zamješajte. Vaše jelo je gotovo i možete ga servirati.