2. Jaja možete peći na tavi u kalupu za kolačiće.
3. Kako odrediti koliko su jaja stara? Jednostavno. Potopite jaje u posudu napunjenu vodom. Veoma svježe jaje će potonuti na dno posude i okrenuti se na stranu, dok jaje koje je staro sedmicu dana će isto tako potonuti na dno posude, ali će se deblji dio jajeta malkice okrenuti prema vrhu posude. Jaje koje je staro tri sedmice će se okrenuti prema dole, dok će deblji dio biti skroz okrenut prema gore. Veoma stara jaja koja su se pokvarila će plutati po vrhu zdjele.
4. Umjesto da kuhate jaja, također ih možete i peći u rerni pola sata na 160 stepeni Celzijusa.
5. Ali, ako već želite da ih kuhate, najlakše možete dobiti željene rezultate koristeći se ovom slikom:
6. Volite tvrdo kuhana jaja ali ih ne volite ljuštiti? Postoji jednostavan način. Kada kuhate jaja, potrebno je da u vodu ubacite kašičicu sode bikarbone. Nakon što se jaja skuhaju, zalijte ih hladnom vodom. Nakon toga, razbijte vrh i dno jajeta i odstranite malo ljuske, zatim puhnite u vrh jajeta i ono će samo ispasti iz ljuske, kao što možete vidjeti na ovom videu: