Sastojci
biljno ulje
1 kilogram krompira, opranog, oguljenog i isječenog na šnite tanke pola centimetra
3 kašike maslinova ulja
1 kašika soli
naprstak crvene paprike
biber
Način pripreme
Korak 1 - Zagrijte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Nauljite tepsiju sa biljnim uljem, te je stavite sa strane. Stavite krompir, maslinovo ulje, sol i crvenu papriku u jednu zdjelu, te začinite sa biberom, potom sve promiješajte.
Korak 2 - Stavite šnite krompira jednu po jednu na tepsiju, tako da su u razmaku otprilike pola centa. Pržite nekih 30 minuta, s tim da je potrebno da okrenete komade krompira u pola prženja. Kada obje strane krompira poprime zlatno-smeđkastu boju i postanu hrskave, vrijeme je da izvadite krompir i stavite ga na papirnu salavetu, pustite da se suši nekih pet minuta, te posolite, ako želite.