Sastojci
1 veliki luk, isječen na šnite
160 grama brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
1 jaje
1 šolja mlijeka, ili koliko god je potrebno
3/4 šolje prezle
još soli
ulje, koliko god ga je potrebno
Način pripreme
Korak 1 - Zagrijte ulje u dubokoj tavi na 185 stepeni Celzijusa.
Korak 2 - Razdvojite šnite luka na kolutiće, te ih ostavite sa strane. U manjoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
Korak 3 - Ubacite kolutiće u smjesu sa brašnom i dobro ih uvaljajte cijelom površinom, te ih ostavite sa strane. Ubacite mlijeko i jaje u smjesu sa brašnom te dobro promiješajte. Ponovo ubacite luk u smjesu, te ga ostavite sa strane da se iscjedi. Uspite prezlu u plitak tanjir, te uvaljajte luk, kolutić po kolutić, u prezlu.
Korak 4 - Pržite luk u tavi nekih 2 do 3 minute, više puta, ili dok ne poprimi smeđu boju. Izvadite luk iz tave i smjestite ga na ubruse da se posuši. Zatim ga začinite sa soli i servirajte.
1 veliki luk, isječen na šnite
160 grama brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
1 jaje
1 šolja mlijeka, ili koliko god je potrebno
3/4 šolje prezle
još soli
ulje, koliko god ga je potrebno
Način pripreme
Korak 1 - Zagrijte ulje u dubokoj tavi na 185 stepeni Celzijusa.
Korak 2 - Razdvojite šnite luka na kolutiće, te ih ostavite sa strane. U manjoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
Korak 3 - Ubacite kolutiće u smjesu sa brašnom i dobro ih uvaljajte cijelom površinom, te ih ostavite sa strane. Ubacite mlijeko i jaje u smjesu sa brašnom te dobro promiješajte. Ponovo ubacite luk u smjesu, te ga ostavite sa strane da se iscjedi. Uspite prezlu u plitak tanjir, te uvaljajte luk, kolutić po kolutić, u prezlu.
Korak 4 - Pržite luk u tavi nekih 2 do 3 minute, više puta, ili dok ne poprimi smeđu boju. Izvadite luk iz tave i smjestite ga na ubruse da se posuši. Zatim ga začinite sa soli i servirajte.