Pržena repa

Sastojci


4 kašike putera
2 kilograma repe sa listovima, bijeli dio ispolutan, a listovi proizvoljno isječeni
soli po želji
1/2 kašičice sjemenki od kima 

Način pripreme

Korak 1 - Zagrijte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Istopite 2 kašike putera u vatrostalnoj tavi. Ispržite repu tako što je okrenete na stranu koju ste posjekli, sve dok ne poprimi smeđkastu boju, otprilike nekih 4 do 6 minuta. Posolite repu i prebacite tavu u rernu, te je pržite dok se ne smekša, otprilike nekih 12 do 15 minuta. Izvadite repu na tanjir i držite je toplom.

Korak 2 - Očistitie vatrostalnu tavu, te ubacite u nju sjemenke od kima. Pržite sjemenke sve dok se ne otvore, nekih 1 do 2 minute. Nakon toga prebacite sjemenke u zdjelu. Istopite ostatak putera u tavi. Pržite listove repe 3 do 4 minute. Ubacite soli i sjemenke kima, te pržite dodatni minut. Prebacite sve na tanjir sa repom.