Sastojci
4 pileća fileta sa kožicom
85 grama špinata
85 grama feta sira
2 kašike maslinova ulja
sol i biber
Način pripreme
Korak 1 - Odlijepite kožicu sa piletine, ali nemojte je skroz skidati. Pomiješajte špinat sa feta sirom i dodajte malo bibera, zatim stavite smjesu između mesa i kožice piletine, te fino prekrijte kožicom. Začinite piletinu po cijeloj površini sa soli i biberom.
Korak 2 - Zagrijte ulje na tavi sa poklopcem. Ubacite piletinu unutra, ali tako da kožica bude okrenuta prema dole. Pržite sve dok kožica ne poprimi smeđkastu boju. Okrenite piletinu na drugu stranu i pržite otprilike sito vremena ko i prvi put. Dodajte 6 kašika vode, zatim preklopite tavu i kuhajte nekih 15 do 20 minuta, to jeste, sve dok se piletine ne skuha kako treba.