Sastojci
2 kašike maslinova ulja
500 grama goveđeg mesa bez kostiju, isješenog na komade
1 veliki luk, isjeckan
2 mrkve, isjeckane
2 stabljike celera, isjeckane
2 mlada (roze) krompira, oprana i neoguljena, te isjeckana
800 grama paradajza, isjeckanog
15 grama zelenih mohuna, isjeckanih
2 kašike svježeg peršina, isjeckanog
sol i biber po želji
Način pripreme
Korak 1 - Zagrijte jednu kašiku maslinova ulja u tavi na jakoj toplini. U par navrata ubacite po par komada goveđeg mesa, mješajte, te pržite neke 4 minute, sve dok ne poprimi smeđu boju. Nakon toga, prebacite meso na tanjir.
Korak 2 - Dodajte ostatak maslinova ulja u tavu, te smanjite toplinu na srednje podešavanje. Dodajte luk, mrkvu i celer, prekrijte tavu poklopcem i kuhajte, mješajući povremeno, nekih 5 minuta, to jeste dok se luk ne smekša. Nakon toga vratite meso, zajedno sa svim sokovima sa tanjira, u tavu.
Korak 3 - Uspite 1.5 litara vode u tavu, povećajte toplinu na najveću moguću, te pustite da proključa. Smanjite toplinu na srednju, te nastavite kuhati nekih sat vremena u poluotvorenoj tavi. Dodajte krompir, paradajz i mohune te dobro promješajte. Nastavite kuhati nekih 20 mintua, sve dok se meso i krompir ne smekšaju. Ubacite peršin, te začinite supu sa soli i biberom.