Sastojci
2 kašike putera
570 grama mljevenog mesa
60 grama fino isjeckanog luka
60 grama fino isjeckanog celera
60 grama fino isjeckane mrkve
2 kašike paradajz sosa
1/2 (118mililitara) šolje crvenog vina (ako želite)
1 šolja (236 mililitara) mlijeka
1 šolaj zgnječenog paradajza
sol i biber po želji
Način pripreme
Korak 1 - Zagrijte puter u velikoj tavi na srednjoj toplini. Ubacite luk, celer i mrkvu u tavu. pospite malo soli po svemu, te pržite, mješajući, sve dok smjesa ne pozlati, nekih 5 minuta. Dodajte paradajz sos, pomiješajte i pržite još jedan minut.
Korak 2 - Dodajte mljeveno meso u tavu i fino ga rasporedite drvenom kašikom. Ponovo dodajte soli, te pržite, mješajući, dok se sve ne isprži, nekih 15 minuta.
Korak 3 - Ulijte vino (ako ga koristite) u tavu, promiješajte i pustite da se skuha do pola, te ubacite paradajz. Uspite mlijeko polako, miješajući sve. Pojačajte toplinu tako da smjesa proključa, zatim smanjite toplinu i pustite da lagano ključa. Kuhajte smjesu na ovaj način nekih 20 minuta. Ulijte malo vode ako se sos počne sušiti. Dodajte soli i bibera po želji.
2 kašike putera
570 grama mljevenog mesa
60 grama fino isjeckanog luka
60 grama fino isjeckanog celera
60 grama fino isjeckane mrkve
2 kašike paradajz sosa
1/2 (118mililitara) šolje crvenog vina (ako želite)
1 šolja (236 mililitara) mlijeka
1 šolaj zgnječenog paradajza
sol i biber po želji
Način pripreme
Korak 1 - Zagrijte puter u velikoj tavi na srednjoj toplini. Ubacite luk, celer i mrkvu u tavu. pospite malo soli po svemu, te pržite, mješajući, sve dok smjesa ne pozlati, nekih 5 minuta. Dodajte paradajz sos, pomiješajte i pržite još jedan minut.
Korak 2 - Dodajte mljeveno meso u tavu i fino ga rasporedite drvenom kašikom. Ponovo dodajte soli, te pržite, mješajući, dok se sve ne isprži, nekih 15 minuta.
Korak 3 - Ulijte vino (ako ga koristite) u tavu, promiješajte i pustite da se skuha do pola, te ubacite paradajz. Uspite mlijeko polako, miješajući sve. Pojačajte toplinu tako da smjesa proključa, zatim smanjite toplinu i pustite da lagano ključa. Kuhajte smjesu na ovaj način nekih 20 minuta. Ulijte malo vode ako se sos počne sušiti. Dodajte soli i bibera po želji.