Sastojci
600 mililtara mlijeka
1/3 šolje riže
naprstak soli
1 jaje
50 grama smeđeg šećera
1 kašičica vanila ekstrakta
1/4 kašičice cimeta
1/3 šolje grožđica
Način pripreme
Korak 1 - U srednju, duboku tavu ubacite ubacite mlijeko, rižu i sol, te skuhajte na jakoj toplini. Kada mlijeko prokuha, smanjite toplinu na najnižu i ostavite da se sve kuha dok se riža ne smekša, nekih 20 do 25 minuta. Miješajte povremeno kako se riža ne bi zalijepila za dno tave.
Korak 2 - Umutite jaja sa šećerom u manjoj posudici. Dodajte polovinu riže, kašiku po kašiku, u smjesu sa jajima, te veoma jako umutite kako bi se sve fino pomiješalo.
Korak 3 - Ubacite sve iz posudice nazad u tavu i pomješajte, te nastavite kuhati nekih 5 do 10 minuta na manjoj toplini, sve dok se sve ne stvrdne. Pripazite da smjesa ne prokuha. Ubacite ekstrakt od vanile i promiješajte.
Skinite tavu sa kola i ubacite grožđice i cimet, te sve dobro promiješajte.
Ovo jelo se može servirati toplo ili hladno.