8 pilećih fileta (svaki po oko 100 grama)
8 tankih šnita suhog mesa
4 šnite provolone sira (ili bilo kojeg drugog sira za topljenje)
2/3 šolje prezle
1/2 šolja parmezana, izrendanog
1/4 šolje svježeg peršina, isjeckanog
1/2 šolje mlijeka
Način pripreme
Korak 1 - Zagrijte rernu na 220 stepeni Celzijusa. Spljoštite filete na nekih 60 milimetara debljine. Stavite po šnitu suhog mesa i po pola šnite provolone sira (ili nekog drugog po vašem izboru) na svaki komad piletine. Rolujte sa kraće strane, te ubacite krajeve unutra i stabilišite sa čačkalicom.
Korak 2 - U plitkoj posudi, zamješajte prezlu, Parmezan i peršin. Uspite mlijeko u drugu posudu. Ubacite jedan po jedan komad piletine u mlijeko, te ih uvaljajte u smjesu sa prezlom.
Korak 3 - Stavite piletinu (sa strane na koju ste namotali) na nauljen pleh. Pržite je nekih 25 minuta ili dok mlijeko ne prestane biti roza boje. Nakon toga odstranite čačkalice.