Grašak i luk

Sastojci

500 grama graška, smrznutog ili svježeg
1/2 luka, fino isjeckanog
3 kašike putera
1/2 šolje vode od pileće kocke (ili samo vode)
biber
sol
naprstak šećera

Način pripreme

Korak 1 - Istopite dvije kašike putera u tavi na srednjoj toplini. Kada se puter prestane pjenušati, dodajte luk. Dinstajte luk par minuta, sve dok ne počne poprimati smeđu boju.

Korak 2 - Dodajte grašak i vodu od ileće kocke/običnu vodu, te pustite da proključa. Dodajte soli ukoliko je potrebno, te dodajte naprstak šećera.

Korak 3 - Promiješajte grašak povremeno - treba da nestane pola vode a da se grašak ne prekuha. Kada pola vode ispari, isključite izvor toplote i dodajte ostatak putera i bibera. Vaše jelo je gotovo i možete ga servirati.