Pečeni grejpfrut

Sastojci

1 do 2 grejpa, crvena ili žuta, ispolutana po sredini
smeđi šećer, 2 do 3 kašičice za svaku polovicu grejpa

Način pripreme

Korak 1 - Kako bi grejpfrut lakše stajao na plehu, možete odsjeći malo sa dna svake polovice. Kako bi bilo lakše izvaditi grejp iz kore kada se ispeče, uzmite oštar nož i okružite ivice svake polovice grjpfruta. Zatim lagano zasjecite ivicu svakog segmenta, sve do sredine. Pazite da ne prorežete skroz korz grejpfrut.

Korak 2 - Stavite foliju ili papir za pečenje na dno pleha (folija je bolja jer se ne zapeče). Stavite polovice grejpa, tako da je širi dio okrenut prema gore, u pleh. Pospite polovice grejpfruta sa smeđim šećerom, oko 2 do 3 kašičice za svaku polovicu. Ukoliko koristite žuti grejp, trebate iskoristiti malo više šećera. 

Korak 3 - Zagrijte rernu na najvećoj mogućoj toplini, te pržite grejp u rerni sve dok šećer ne počne da se topi, ili nekih 3 do 5 minuta. Izvadite grejp iz rerne, te pustite da se malo ohladi otprilike jednu minutu. Jelo se servira dok je još toplo.