Pohovana teleća šnicla

Sastojci

5 tanko nasječenih telećih odrezaka
50 grama brašna
2 kašičice crvene paprike
2 jaja, lagano umućenih
250 grama prezle
5 kašičica putera
5 kašičica maslinova ulja
šnite limuna, za serviranje

Način pripreme

Korak 1 - Prekrijte dasku za sječenje sa plastičnom folijom, stavite odreske na foliju, zatim pokrijte odreske još jednim komadom folije. Spoljštite odreske oklagijom sve dok ne budu dosta tanki.

Korak 2 - Pomiješajte brašno i crvenu papriku sa malo soli i bibera na tanjiru. Izlijte jaja u jedan tanjir i istresite prezlu u drugi. Uvaljajte odreske u brašno, zatim ih umopčite u jaja, te na kraju ih ponovno uvaljajte u prezlu.

Korak 3 - Zagrijte 1 kašičicu putera i 1 kašičicu maslinova ulja u velikoj tavi, zatim pržite jedan odrezak po minutu sa obje strane sve dok prezla ne postane hrskava i zlatne boje. Ponovite postupak za ostale odreske. Servirajte sa šnitama limuna i salatom, ako želite.