Sastojci
250 grama krompira, oguljenog i ispolutanog
4 kašičice jogurta
4 kašičice majoneze
1 limun, pola kore izrendane
1 kašika kapara, procijeđenih
4 krastavčića, isjeckana
2 mlada luka, fino isjeckana
1/4 krastavca, isječena na kocke
2 fileta pastrmke
Način pripreme
Korak 1 - Kuhajte krompir u zasoljenoj vodi 15 minuta, sve dok se ne smekša. Iscijedite i operite kropir u hladnoj vodi, kako bi se ohladio. Zagrijte roštilj.
Korak 2 - U međuvremenu, pomiješajte jogurt sa majonezom, te iscjedite limun u smjesu. Ubacite krompir sa kaparima, krastavčićima, većinom mladog luka i krastavcom, te sve lagano zamiješajte.
Korak 3 - Začinite pastrmku, zatim je izroštiljajte na pek papiru, kožom okrenutom prema dole, neke 3 do 4 minute. Pospite pastrmku limunovom korom i servirajte sa salatom od krompira i ostatkom mladog luka, te iscjedite ostatak limuna po svemu.
250 grama krompira, oguljenog i ispolutanog
4 kašičice jogurta
4 kašičice majoneze
1 limun, pola kore izrendane
1 kašika kapara, procijeđenih
4 krastavčića, isjeckana
2 mlada luka, fino isjeckana
1/4 krastavca, isječena na kocke
2 fileta pastrmke
Način pripreme
Korak 1 - Kuhajte krompir u zasoljenoj vodi 15 minuta, sve dok se ne smekša. Iscijedite i operite kropir u hladnoj vodi, kako bi se ohladio. Zagrijte roštilj.
Korak 2 - U međuvremenu, pomiješajte jogurt sa majonezom, te iscjedite limun u smjesu. Ubacite krompir sa kaparima, krastavčićima, većinom mladog luka i krastavcom, te sve lagano zamiješajte.
Korak 3 - Začinite pastrmku, zatim je izroštiljajte na pek papiru, kožom okrenutom prema dole, neke 3 do 4 minute. Pospite pastrmku limunovom korom i servirajte sa salatom od krompira i ostatkom mladog luka, te iscjedite ostatak limuna po svemu.