Tjestenina sa paradajzom i bosiljkom

Sastojci

375 grama tjestenine
2 kašike maslinova ulja
1 mali crveni luk, isječen na tanke šnite
2 češnja češnjaka, fino isjeckana
400 grama šeri paradajza u paradajz sosu*
1 kašičica šećera u prahu
2 kašike svježeg bosiljka, izrendanog

eri paradajz u paradajz sosu možete kupiti u marketu, ili možete i sami napraviti smjesu tako što ispolutate šeri paradajz i ubacite ga u paradajz sos.

Način pripreme

Korak 1 - Ulijte vodu u šerpu, dobro je zasolite, te pustite da proključa prije nego što ubacite tjesteninu. Kuhajte tjesteninu po uputama na pakovanju, potom je dobro procijedite.

Korak 2 - U međuvremenu, zagrijte maslinovo ulje u velikoj, dubokoj tavi na srednjoj toplini. Ubacite luk. Pržite luk neke 3 minute ili dok se ne smekša. Dodajte češnjak i nastavite pržiti dodatni minut. Dodajte paradajz i šećer, te pustite da lagano proključa. Kuhajte, mješajući, nekih 5 minuta, ili dok se ne zgusne.

Korak 3 - Dodajte bosiljak i tjesteninu u tavu sa paradajzom, te začinite sve sa soli i biberom. Izmješajte sve, te servirajte.