Pileći Cordon Bleu

Sastojci

4 pileća fileta
1/4 kašičice soli
1/8 kašičice bibera
6 šniti švicarskog sira (ili sir po želji)
4 šnite dimljene puretine (ili suhog mesa, u suštini bilo koje dimljeno meso)
1/2 šolje začinjene prezle (možete je i sami začiniti po želji)

Način pripreme

Korak 1 - Zagrijte rernu na 175 stepeni Celzijusa. Nauljite pleh za pečenje.

Korak 2 - Spljoštite pileća prsa na debljinu od pola centimetra.

Korak 3 - Začinite piletinu sa obje strane sa soli i biberom. Stavite šnitu sira i šnitu puretine na svaki file, zatim zarolajte piletinu i pričvrstite sve sa čačkalicom. Smjestite piletinu na pleh i pospite je sa prezlom. 

Korak 4 - Pržite sve nekih 30 do 35 minuta, ili sve dok piletina prestane biti roza boje. Izvadite pleh iz rerne i stavite po polovinu šnite sira na svaki komad piletine. Vratite u rernu i pecite još nekih 3 do 5 minuta, il isve dok se sir u potpunosti ne istopi. Izvadite čačkalice i servirajte jelo.