Toskanski omlet

Sastojci

3 kašike maslinova ulja
1 veliki luk, oguljen i isjeckan
600 grama paradajza, oguljenog i isjeckanog
6 jaja
sol i biber

Način pripreme

Korak 1 - Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj toplini. Dodajte luk i kuhajte dok ne bude proziran, kada tek počne da poprima zlatnu boju, otprilike 6 minuta. Dodajte paradajz i kuhajte na najnižoj toplini sve dok sva voda ne ispari, otprilike 40 minuta.

Korak 2 - Umutite jaja u posudi. Začinite ih sa soli i biberom po želji. Ulijte jaja u tavu i pržite ih na srednjoj toplini, učestalno mješajući sa drvenom kašikom. Sklonite tavu sa kola kada se omlet počne formirati, ali dok su jaja još uvijek malo u tečnom stanju, otprilike nakon 3 minute. Izvadite omlet na tanir za serviranje i uživajte.