Sastojci
225 grama putera, smekšanog
225 grama šećera
4 jaja
225 grama brašna (pomiješanog sa 2 kašičice praška za pecivo i kašičicom soli)
3 kašike mlijeka
1 kašičica ekstrakta od vanile
2 kašike kakaa u prahu
Način pripreme
Korak 1 - Zagrijte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Nauljite pleh za kolače i postavite papir za pečenje unutra. Umutite puter i šećer zajedno, zatim dodajite jaja, jedno po jedno, i dobro pomiješajte smjesu nakon svakog. Ubacite brašno, potom mlijeko i ekstrakt od vanile, te dobro zamiješajte sve tako da dobijete glatku smjesu.
Korak 2 - Podijelite smjesu u dvije posude, zatim dodajte kakao u jednu od posuda i dobro zamiješajte. Uzmite dvije različite kašike i dodajite po kašiku iz svake posude u pleh. Kada iskoristite svu smjesu, udarite plehom od radnu površinu, kako bi se osigurali da nema balončića zraka u smjesi. Zamijesite par puta smjesu u plehu kako bi dobili efekat mramornog kolača.
Korak 3 - Pecite u rerni 45 do 55 minuta. Izvadite kolač i pustite da se u potpunsoti ohladi prije serviranja.