Piletina sa češnjakom i parmezanom

Sastojci

2 kašike maslinova ulja
1 češanj češnjaka, isjeckan
1 šolja prezle
2/3 šolje izrendanog parmezan sira
1 kašičica suhog bosiljka
1/4 kašičice bibera
6 pilećih fileta

Način pripreme

Korak 1 - Zagrijte rernu na 175 stepeni Celzijusa. Lagano nauljite pleh, velik otprilike 20 x 30 centimetara.

Korak 2 - Pomiješajte maslinovo ulje i češnjak u posudi. U drugoj posudi pomiješajte prezlu, parmezan, bosiljak i biber. Umočite pileće filete prvo u smjesu sa uljem, zatim je uvaljajte u smjesi sa prezlom. Smjestite piletinu u pleh, zatim je pospite sa ostatkom smjese sa prezlom. 

Korak 3 - Pecite piletinu u rerni 30 minuta, ili sve dok piletine prestane biti ružičasta i pusti sokove.