Sastojci
6 jaja, razdvojeno bijelance od žumanceta
240 grama šećera
2 kašike ulja
90 grama brašna
3 kašike mlijeka
2 pudinga od vanile
2,5 šolje vode
pola kesice praška za pecivo
2 kesice bijelog šlaga
Način pripreme
Korak 1 - Zagrijte rernu na 170 stepeni Celzijusa. Nauljite i pospite brašnom tepsiju ili pleh za kolače. Umutite zajedno žumancad sa 90 grama šećera (otprilike 6 kašika), sve dok se ne zapjeni. Nakon toga ubacite ulje, mlijeko, brašno i prašak za pecivo u smjesu, te sve zamješajte. Izlijte smjesu u tepsiju/pleh, te pecite sve dok kora ne porumeni blago.
Korak 2 - Umutite bijelancad u velikoj posudi sve dok se ne zgusnu. Skuhajte oba pudinga od vanile, po uputama sa pakovanja, sa vodom i ostatkom šećera. Kada se puding skuha ubacite ga u posudu sa bijelancima, te dobro zamješajte smjesu. Nakon toga napravite šlag po uputama sa vrećice. Prvo razmažite smjesu sa pudingom na koru, ravnomjerno, potom je prekrijte sa šlagom. Ubacite kolač u frižider i pustite da se u potpunosti ohladi, prije nego ga izrežete na kocke.
6 jaja, razdvojeno bijelance od žumanceta
240 grama šećera
2 kašike ulja
90 grama brašna
3 kašike mlijeka
2 pudinga od vanile
2,5 šolje vode
pola kesice praška za pecivo
2 kesice bijelog šlaga
Način pripreme
Korak 1 - Zagrijte rernu na 170 stepeni Celzijusa. Nauljite i pospite brašnom tepsiju ili pleh za kolače. Umutite zajedno žumancad sa 90 grama šećera (otprilike 6 kašika), sve dok se ne zapjeni. Nakon toga ubacite ulje, mlijeko, brašno i prašak za pecivo u smjesu, te sve zamješajte. Izlijte smjesu u tepsiju/pleh, te pecite sve dok kora ne porumeni blago.
Korak 2 - Umutite bijelancad u velikoj posudi sve dok se ne zgusnu. Skuhajte oba pudinga od vanile, po uputama sa pakovanja, sa vodom i ostatkom šećera. Kada se puding skuha ubacite ga u posudu sa bijelancima, te dobro zamješajte smjesu. Nakon toga napravite šlag po uputama sa vrećice. Prvo razmažite smjesu sa pudingom na koru, ravnomjerno, potom je prekrijte sa šlagom. Ubacite kolač u frižider i pustite da se u potpunosti ohladi, prije nego ga izrežete na kocke.