Sastojci
1 kašika maslinova ulja
3 češnja češnjaka, isjeckana
1 luk, isjeckan na kockice
1/4 šolje paradajz sosa
4 kašičice čilija u prahu
450 grama mljevenog mesa
1 kašičica soli
8 do 10 tortilja od kukuruza (kupovnih)
preliv (npr. zelena salata, paradajz, sir, kisela pavlaka, i slično)
Način pripreme
Korak 1 - Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednjoj toplini. Dodajte luk i češnjak, te ih dinstajte dok ne postanu prozirni, otprilike nekih 5 minuta. Ubacite paradajz sos i čili prah, te sve fino zamiješajte. Dodajte mljeveno meso, te miješajte sve drvenom kašikom dok ne ispeče fino. Dodajte soli i ponovno pomiješajte sve.
Korak 2 - Lagano nauljite manju tavu, te ubacite tortilju unutra i zagrijte je, okrenuvši je kada postane zlatna i tostirana. Ponovite postupak sa ostatkom tortilja. Napunite tortilju sa mljevenim mesom i dodajte u preliv šta god želite.
1 kašika maslinova ulja
3 češnja češnjaka, isjeckana
1 luk, isjeckan na kockice
1/4 šolje paradajz sosa
4 kašičice čilija u prahu
450 grama mljevenog mesa
1 kašičica soli
8 do 10 tortilja od kukuruza (kupovnih)
preliv (npr. zelena salata, paradajz, sir, kisela pavlaka, i slično)
Način pripreme
Korak 1 - Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednjoj toplini. Dodajte luk i češnjak, te ih dinstajte dok ne postanu prozirni, otprilike nekih 5 minuta. Ubacite paradajz sos i čili prah, te sve fino zamiješajte. Dodajte mljeveno meso, te miješajte sve drvenom kašikom dok ne ispeče fino. Dodajte soli i ponovno pomiješajte sve.
Korak 2 - Lagano nauljite manju tavu, te ubacite tortilju unutra i zagrijte je, okrenuvši je kada postane zlatna i tostirana. Ponovite postupak sa ostatkom tortilja. Napunite tortilju sa mljevenim mesom i dodajte u preliv šta god želite.