Čupavci

Sastojci

Za kolač:

3 jaja
80 grama šećera
60 miliitara mlijeka
16 kašičica ulja
110 grama brašna
1 prašak za pecivo

Za preliv:

350 militara mlijeka
100 grama čokolade
8 kašika putera
250 grama šećera
kokosovo brašno

Način pripreme

Korak 1 - Zagrijte rernu na 195 stepeni Celzijusa. Nauljite pleh za kolače, ili postavite papir za pečenje na dno pleha. 

Korak 2 - Umutite zajedno jaja i šećer sve dok smjesa ne postane pjenasta. Nastavite mutiti smjesu dodavajući šećer, mlijeko, ulje i brašno. Kada ste sve dobro umutili, izlijte smjesu u pleh i ubacite je u rernu. Pecite smjesu u rerni sve dok kolač ne nadođe i postane žućkasto-zlatno. Izvadite kolač iz rerne i pustite da se ohladi u potpunosti.

Korak 3 - Isjecite kolač na kocke. Na najmanjoj toplini istopite čokoladu sa puterom, zatim dodajte šećer. Kada se čokolada fino istopi, ulijte mlijeko i sve dobro zamiješajte. Skinite čokoladu sa kola i istresite kokosovo brašno u plitku posudu. 

Korak 4 - Umočite svaku kocku kolača pojedinačno u smjesu sa čokoladom. Pripazite da kocke budu fino omotane prelivom od čokolade. Zatim uvaljajte kocke u kokosovo brašno. Ostavite kocke da se hlade nekih sat vremena. Čupavce je najbolje servirati na sobnoj temperaturi.