Sastojci
150 grama zasoljenog putera, smekšanog
80 grama smeđeg šećera
80 grama šećera
2 kašičice ekstrakta od vanile
1 veliko jaje
225 grama brašna
1/2 kašičice sode bikarbone
1/4 kašičice soli
200 grama čokolade u komadićima
Način pripreme
Korak 1 - Zagrijte rernu na 190 stepeni Celzijusa. Obložite dva pleha sa papirom za pečenje.
Korak 2 - Ubacite puter i šećer u posudu i pomiješajte sve dok smjesa ne postane kremasta. Ubacite ekstrakt od vanile i jaje, te dobro pomiješajte sve. Prosijte brašno, sodu bikarbonu i sol u smjesu, te zamiješajte sve sa drvenom kašikom. Dodajte komadiće čokolade i ponovo pomiješajte smjesu.
Korak 3 - Koristeći kašiku, prebacite dijelove smjese na plehove, ali pazite da ostavite malo prostora između svakog dijela. Pecite u rerni nekih 8 do 10 minuta, sve dok keksići ne postanu svijetlo smeđi sa strana i malkice mekani u sredini.
Korak 4 - Ostavite keksiće da se malo ohlade i stvrdnu, te ih izvadite iz plehova i u potpunosti ohladite.
150 grama zasoljenog putera, smekšanog
80 grama smeđeg šećera
80 grama šećera
2 kašičice ekstrakta od vanile
1 veliko jaje
225 grama brašna
1/2 kašičice sode bikarbone
1/4 kašičice soli
200 grama čokolade u komadićima
Način pripreme
Korak 1 - Zagrijte rernu na 190 stepeni Celzijusa. Obložite dva pleha sa papirom za pečenje.
Korak 2 - Ubacite puter i šećer u posudu i pomiješajte sve dok smjesa ne postane kremasta. Ubacite ekstrakt od vanile i jaje, te dobro pomiješajte sve. Prosijte brašno, sodu bikarbonu i sol u smjesu, te zamiješajte sve sa drvenom kašikom. Dodajte komadiće čokolade i ponovo pomiješajte smjesu.
Korak 3 - Koristeći kašiku, prebacite dijelove smjese na plehove, ali pazite da ostavite malo prostora između svakog dijela. Pecite u rerni nekih 8 do 10 minuta, sve dok keksići ne postanu svijetlo smeđi sa strana i malkice mekani u sredini.
Korak 4 - Ostavite keksiće da se malo ohlade i stvrdnu, te ih izvadite iz plehova i u potpunosti ohladite.