Banana hljeb

Sastojci

2 do 3 velike zrele banane, oguljene
1/3 šolje putera, istopljenog
1 šolja šećera
1 jaje, umućeno
1 kašičica ekstrakta od vanile
1 kašičica praška za pecivo
naprstak soli
1,5 šolja brašna

Način pripreme

Korak 1 - Zagrijte rernu na 175 stepeni Celzijusa i premažite puterom pleh za hljeb.

Korak 2 - Izgnječite banane u zdjeli viljuškom, sve dok ne dobijete glatku smjesu. Ulijte istopljeni puter, miješajući, u smjesu od banana. Nakon toga ubacite sol i prašak za pecivo, te dobro zamiješajte. Zatim ubacite šećer, jaje i ekstrakt od vanile, te ponovo zamiješajte. Napokon, ubacite brašno u smjesu i dobro zamiješajte.

Korak 3 - Ulijte smjesu sa bananama u pleh za hljeb, te ubacite pleh u rernu. Pecite nekih sat do sat i 10 minuta na 175 stepeni Celzijusa, ili sve dok nož zaboden u sredinu ne bude u potpunosti čist. 

Korak 4 - Izvadite pleh iz rerne i pustite da se sveohladi u potpunosti. Izvadite banana hljeb iz pleha i izrežite ga na šnite, te servirajte.