Pileći medaljoni

Sastojci

1/2 šolje brašna
1 kašičica češnjaka u prahu
sol i biber
2 pileća fileta, izrezana u komade oko 4 centimetra
1 šolja prezle
1 veliko jaje
1 šolja biljnog ulja

Način pripreme

Korak 1 - Uspite brašno u čistu vrećicu koja se može zatvoriti i začinite sa češnjakom, kašičicom soli i 1/4 kašičice bibera. Ubacite komade piletine u brašno (u grupama) i promiješajte sve u vrećici. Prebacite prezlu na tanjir, začinite je sa soli i biberom i ostavite sa strane.

Korak 2 - Umutite jaje sa kašikom vode. Izvadite piletinu iz vrećice, umočite je u mješavinu sa jajetom, zatim je uvaljajte u prezlu. Ponovite ovo sve sa ostatkom piletine.

Korak 4 - Zagrijte biljno ulje u velikoj tavi na najjačoj toplini. Dodajte piletinu u tavu (u grupama ukoliko tava nije dovoljno velika) i pržite je dok ne poprimi smeđkastu boju sa svih strana, otprilike 8 minuta. Spatulom prebacite piletinu na tanjir obložen ubrusima, te je zasolite i servirajte.