Sastojci
2 češnja češnjaka, oguljena i isjeckana
1 kašika fino isjeckanog bosiljka
1/2 kašičice bibera
1400 grama purećih fileta
1/4 šolje biljnog ulja
1/4 šolje sosa od soje
2 kašičice limunova soka
1 kašičica smeđeg šećera
Način pripreme
Korak 1 - U manjoj posudi pomiješajte češnjak, bosiljak i biber, te premažite smjesom puretinu.
Korak 2 - U velikoj, plitkoj posudi pomiješajte biljno ulje, soju, limunov sok i smeđi šećer. Ubacite puretinu u posudu, te je okrenite kako bi se sos fino rasporedio, te poklopite posudu i ostavite u frižider na 4 sata.
Korak 3 - Zagrijte roštilj na najjaču toplinu.
Korak 4 - Malo nauljite roštilj. Izlijte marinadu, te premjestite puretinu na roštilj. Pržite puretinu oko 15 minuta sa svake strane.
2 češnja češnjaka, oguljena i isjeckana
1 kašika fino isjeckanog bosiljka
1/2 kašičice bibera
1400 grama purećih fileta
1/4 šolje biljnog ulja
1/4 šolje sosa od soje
2 kašičice limunova soka
1 kašičica smeđeg šećera
Način pripreme
Korak 1 - U manjoj posudi pomiješajte češnjak, bosiljak i biber, te premažite smjesom puretinu.
Korak 2 - U velikoj, plitkoj posudi pomiješajte biljno ulje, soju, limunov sok i smeđi šećer. Ubacite puretinu u posudu, te je okrenite kako bi se sos fino rasporedio, te poklopite posudu i ostavite u frižider na 4 sata.
Korak 3 - Zagrijte roštilj na najjaču toplinu.
Korak 4 - Malo nauljite roštilj. Izlijte marinadu, te premjestite puretinu na roštilj. Pržite puretinu oko 15 minuta sa svake strane.