Sastojci
3 kašike maslinova ulja
1 veliki luk, isječen na šnite
2 češnja češnjaka, isjeckana
1 crveni čili, fino isjeckan
2 kašike paradajz sosa
1 kilogram paradajza, isjeckan
200 mililitara bijelog vina
350 militara ribljeg concentrata
3 komada narandžine kore
1 kilogram fileta od iverka, isječenih u velike komade
500 grama školjki
400 grama svježih velikih škampi
šaka peršina, isjeckanog
Za tost od češnjaka:
1 veliki hljeb, isječen na šnite od jednog centimetra
5 kašika maslinova ulja
2 čepnja češnjaka, ispolutana
Upute
Korak 1 - Da biste napravili tost od češnjaka, potrebno je da pospete hljeb sa maslinovim uljem, te da ga pržite ili tostirate dok ne pozlati. Dok je tost još uvijek vruć, protrljajte češnjak po njemu, te ga stavite sa strane da se ohladi.
Korak 2 - Zagrijte ulje u širokoj i dubokoj tavi. Dodajte luk te ga dinstajte na laganoj vatri nekih pet minuta dok se ne smekša. Zatim dodajte češnjak i čili, te pržite dodatnih par minuta mješajući. Nakon toga je potrebno da dodate paradajz sos i paradajz. Pojačajte toplinu i pržite mješavinu deset do petnaest minuta, pri tome mješajte sve dok se paradjz ne napuše. Prespite vinom te kuhajte dodatnih deset minuta dok većina vina ne ispari.
Korak 3 - Dodajte riblji koncentrat i narandžinu koru dok dinstante sve na laganoj vatri. Fino položite komade iverka i kuhajte dodatnih pet minuta. Nakon toga dodajte školjke i škampe i kuhajte sve dok se riba ne skuha u potpunosti i školjke ne otvore (izvadite i bacite one koje se nisu otvorile). U principu bi ovo kuhanje trebalo trajati nekih dodatnih pet minuta. Pospite peršin preko supe i servirajte ju sa tostom od češnjaka.
3 kašike maslinova ulja
1 veliki luk, isječen na šnite
2 češnja češnjaka, isjeckana
1 crveni čili, fino isjeckan
2 kašike paradajz sosa
1 kilogram paradajza, isjeckan
200 mililitara bijelog vina
350 militara ribljeg concentrata
3 komada narandžine kore
1 kilogram fileta od iverka, isječenih u velike komade
500 grama školjki
400 grama svježih velikih škampi
šaka peršina, isjeckanog
Za tost od češnjaka:
1 veliki hljeb, isječen na šnite od jednog centimetra
5 kašika maslinova ulja
2 čepnja češnjaka, ispolutana
Upute
Korak 1 - Da biste napravili tost od češnjaka, potrebno je da pospete hljeb sa maslinovim uljem, te da ga pržite ili tostirate dok ne pozlati. Dok je tost još uvijek vruć, protrljajte češnjak po njemu, te ga stavite sa strane da se ohladi.
Korak 2 - Zagrijte ulje u širokoj i dubokoj tavi. Dodajte luk te ga dinstajte na laganoj vatri nekih pet minuta dok se ne smekša. Zatim dodajte češnjak i čili, te pržite dodatnih par minuta mješajući. Nakon toga je potrebno da dodate paradajz sos i paradajz. Pojačajte toplinu i pržite mješavinu deset do petnaest minuta, pri tome mješajte sve dok se paradjz ne napuše. Prespite vinom te kuhajte dodatnih deset minuta dok većina vina ne ispari.
Korak 3 - Dodajte riblji koncentrat i narandžinu koru dok dinstante sve na laganoj vatri. Fino položite komade iverka i kuhajte dodatnih pet minuta. Nakon toga dodajte školjke i škampe i kuhajte sve dok se riba ne skuha u potpunosti i školjke ne otvore (izvadite i bacite one koje se nisu otvorile). U principu bi ovo kuhanje trebalo trajati nekih dodatnih pet minuta. Pospite peršin preko supe i servirajte ju sa tostom od češnjaka.