Pljeskavice sa vraganjima i kestenom

Sastojci

40 grama osušenih vraganja
300 mililitara vruće vode iz šerpe
250 grama šampinjona
150 grama kestena, skuhanog i oguljenog
 400 grama bijelog graha iz konzerve, ocijeđenog
100 grama oraha makadamije
1 jaje
3 kašike meda
3 kašike sosa od soje
100 grama prezle
2 kašike ulja od kikirikija
200 grama kelja

Postupak

Zagrijte rernu na 200 stepeni celzijusa. Namastite pleh uljem.

Potopite vragnje u malu šerpu punu vode i ostavite ih na deset minuta. 

Dodajte šampinjone, kesten, grah i orahe od makadamije u blender i pomješajte smjesu na kratko vrijeme dok ne dobijete sastav koji liči na pastu.

Osušite vragnje (nemojte prosipati vodu), te ih dodajte u blender i ponovo sve skupa zamješajte.

Prespite smjesu iz blendera u veliku zdjelu i pomješajte ju sa jajetom, medom i sosom od soje. Na sve to dodajte prezlu i dobro promješajte.

Oblikujte smjesu u pljeskavice rukama i poredajte ih na pleh. Pecite pljeskavice u rerni nekih dvadeset i pet do trideset minuta.

U međuvremenu skuhajte kelj sa par kašika vode iz vraganja u poklopljenoj šerpi nekih pet minuta, sve dok kelj ne omekša.

Kada je sve završeno, možete servirati pljeskavice zajedno sa keljom.