Sastojci
40 grama osušenih vraganja
300 mililitara vruće vode iz šerpe
250 grama šampinjona
150 grama kestena, skuhanog i oguljenog
400 grama bijelog graha iz konzerve, ocijeđenog
100 grama oraha makadamije
1 jaje
3 kašike meda
3 kašike sosa od soje
100 grama prezle
2 kašike ulja od kikirikija
200 grama kelja
Postupak
Zagrijte rernu na 200 stepeni celzijusa. Namastite pleh uljem.
Potopite vragnje u malu šerpu punu vode i ostavite ih na deset minuta.
Dodajte šampinjone, kesten, grah i orahe od makadamije u blender i pomješajte smjesu na kratko vrijeme dok ne dobijete sastav koji liči na pastu.
Osušite vragnje (nemojte prosipati vodu), te ih dodajte u blender i ponovo sve skupa zamješajte.
Prespite smjesu iz blendera u veliku zdjelu i pomješajte ju sa jajetom, medom i sosom od soje. Na sve to dodajte prezlu i dobro promješajte.
Oblikujte smjesu u pljeskavice rukama i poredajte ih na pleh. Pecite pljeskavice u rerni nekih dvadeset i pet do trideset minuta.
U međuvremenu skuhajte kelj sa par kašika vode iz vraganja u poklopljenoj šerpi nekih pet minuta, sve dok kelj ne omekša.
Kada je sve završeno, možete servirati pljeskavice zajedno sa keljom.
40 grama osušenih vraganja
300 mililitara vruće vode iz šerpe
250 grama šampinjona
150 grama kestena, skuhanog i oguljenog
400 grama bijelog graha iz konzerve, ocijeđenog
100 grama oraha makadamije
1 jaje
3 kašike meda
3 kašike sosa od soje
100 grama prezle
2 kašike ulja od kikirikija
200 grama kelja
Postupak
Zagrijte rernu na 200 stepeni celzijusa. Namastite pleh uljem.
Potopite vragnje u malu šerpu punu vode i ostavite ih na deset minuta.
Dodajte šampinjone, kesten, grah i orahe od makadamije u blender i pomješajte smjesu na kratko vrijeme dok ne dobijete sastav koji liči na pastu.
Osušite vragnje (nemojte prosipati vodu), te ih dodajte u blender i ponovo sve skupa zamješajte.
Prespite smjesu iz blendera u veliku zdjelu i pomješajte ju sa jajetom, medom i sosom od soje. Na sve to dodajte prezlu i dobro promješajte.
Oblikujte smjesu u pljeskavice rukama i poredajte ih na pleh. Pecite pljeskavice u rerni nekih dvadeset i pet do trideset minuta.
U međuvremenu skuhajte kelj sa par kašika vode iz vraganja u poklopljenoj šerpi nekih pet minuta, sve dok kelj ne omekša.
Kada je sve završeno, možete servirati pljeskavice zajedno sa keljom.