Sastojci
4 jaja
2/3 šolje mlijeka
2 kašike cimeta
8 kriški starog hljeba (otprilike oko 2 dana)
Puter (ili bilo koje biljno ulje)
Način pripreme
Korak 1 - Ubacite u osrednju posudu jaja, mlijeko i cimet. Mješajte sve skupa dok se fino ne izmješa, te uspite smjesu u pliću posudu koja je dovoljno široka da u nju možete smjestiti krišku hljeba.
Korak 2 - Istopite putera u povećoj tavi na osrednjoj toplini. Stavite kriške hljeba u smjesu, sa obje strane, te malo pustite da hljeb upije smjese. Otresite višak smjese sa hljeba, te ga stavite na tavu.
Korak 3 - Pržite sve dok hljeb ne dobije smeđkasto-žutu boju, te ga okrenite na drugu stranu i ponovite proces.
Korak 4 - Vaše prženice su gotove, te ih možete servirati po želji.