Sastojci
1 kilogram mlado krompira, opranog
4 tvrdo kuhana jaja, oguljena i izrezana na šnite
4 luka, tanko izrezana na šnite
5 kiselih krastavaca, izrezanih na šnite
50 grama pršuta, isjeckanog
1/2 šolje majoneze
2 češnja češnjaka, zdrobljena
2 kašike limunova soka
1/4 šolje isjeckanog svježeg peršina
Način pripreme
Korak 1 - Skuhajte krompire u slanoj vodi nekih deset do dvanaest minuta, ili dok se ne smekšaju. Iscjedite i ostavite sa strane da se hladi na pet minuta. Isjecite ga na tanke šnite i pustite da se u potpunosti ohladi.
Korak 2 - Stavite krompir, jaja, kisele krastavce i pršut u veliku zdjelu. Pomješajte majonezu, češnjak, limunov sok i peršin u zasebnoj zdjeli. Začinite sa soli i biberom, te dodajte u zdjelu sa krompirom. Protresite zdjelu kako bi pomješali sve, i to je to, vaša salata je spremna za serviranje.