Sastojci
2 kašičice maslinovog ulja
1 luk, isjeckan
3 mrkve, isjeckane
2 stabljike celera, isjeckane
6 šolja vode
1 pile, isčetvrtano
1/4 šolje isjeckanog peršina
1 šolja malih nudli od jaja
Sol
Biber
Način pripreme
Zagrijte ulje u velikoj šerpi. Dinstajte luk sa celerom dok ne postane providan. Začinite piletinu sa soli i biberom. Postavite piletinu u šerpu tako da kožica bude okrenuta prema dnu šerpe. Ostavite piletinu da se prži nekih pet minuta, potom dodajte mrkvu i prelijte sve vodom. Kuhajte na laganoj vatri nekih sat vremena. Izvadite piletinu iz supe i pustite neka se hladi. Odvojite meso od kosti i bacite kožicu. Vratite meso u šerpu i kuhajte zajedno sa peršinom i nudlama još nekih dvadeset minuta.
Pileća supa |
2 kašičice maslinovog ulja
1 luk, isjeckan
3 mrkve, isjeckane
2 stabljike celera, isjeckane
6 šolja vode
1 pile, isčetvrtano
1/4 šolje isjeckanog peršina
1 šolja malih nudli od jaja
Sol
Biber
Način pripreme
Zagrijte ulje u velikoj šerpi. Dinstajte luk sa celerom dok ne postane providan. Začinite piletinu sa soli i biberom. Postavite piletinu u šerpu tako da kožica bude okrenuta prema dnu šerpe. Ostavite piletinu da se prži nekih pet minuta, potom dodajte mrkvu i prelijte sve vodom. Kuhajte na laganoj vatri nekih sat vremena. Izvadite piletinu iz supe i pustite neka se hladi. Odvojite meso od kosti i bacite kožicu. Vratite meso u šerpu i kuhajte zajedno sa peršinom i nudlama još nekih dvadeset minuta.