Sastojci
500 grama govedine
češnjak, luk
kelj, zelje
krompir
mohune
paradajz
zelene paprike
mrkva, peršin
sol, biber
bijelo vino
voda
Način pripreme
Pripremite zemljani lonac ako imate, a ako ne može i obični lonac samo je bitno da ga dobro zaklopite prilikom kuhanja. Operite meso, izrežite ga i ubacite u lonac. Operite, očistite, ogulite i izrežite povrće, zatim ga pomiješajte sa razdijeljenim češnjakom i glavicom luka koja je isčetvrtana. Zalijte sve sa vodom i vinom, zasolite i zabiberite te kuhajte u zemljanom loncu dva do tri sata. Ukoliko nemate svježeg paradajza, možete ga zamjeniti sa paradajz sosom.
500 grama govedine
češnjak, luk
kelj, zelje
krompir
mohune
paradajz
zelene paprike
mrkva, peršin
sol, biber
bijelo vino
voda
Način pripreme
Pripremite zemljani lonac ako imate, a ako ne može i obični lonac samo je bitno da ga dobro zaklopite prilikom kuhanja. Operite meso, izrežite ga i ubacite u lonac. Operite, očistite, ogulite i izrežite povrće, zatim ga pomiješajte sa razdijeljenim češnjakom i glavicom luka koja je isčetvrtana. Zalijte sve sa vodom i vinom, zasolite i zabiberite te kuhajte u zemljanom loncu dva do tri sata. Ukoliko nemate svježeg paradajza, možete ga zamjeniti sa paradajz sosom.