Sastojci
400 grama riže
1 kilogram krompira
3 decilitra ulja
zeleni peršin
češnjak
sol
biber
Način pripreme
Korak 1 - Operite rižu. Krompir ogulite, izrežite na šnite i dobro ga operite. Fino isjeckajte peršin i češnjak. Zagrijte ulje na tavi, te ubacite peršin i češnjak i ispržite ih.
Korak 2 - Namastite tepsiju ili vatrostalnu zdjelu sa malo ulja, te složite red krompira, a preko toga red riže. Svaki red se soli i biberi, te se polije vrućim uljem sa malo češnjaka i prešina. Prvi i zadnji red treba da bude od krompira.
Korak 3 - Kada se sve složi, prelijte tepsiju/vatrostalnu zdjelu sa malo vruće vode i ubacite u prethodno zagrijanu rernu. Pržite rižu i krompir dok se sve ne smekša.
400 grama riže
1 kilogram krompira
3 decilitra ulja
zeleni peršin
češnjak
sol
biber
Način pripreme
Korak 1 - Operite rižu. Krompir ogulite, izrežite na šnite i dobro ga operite. Fino isjeckajte peršin i češnjak. Zagrijte ulje na tavi, te ubacite peršin i češnjak i ispržite ih.
Korak 2 - Namastite tepsiju ili vatrostalnu zdjelu sa malo ulja, te složite red krompira, a preko toga red riže. Svaki red se soli i biberi, te se polije vrućim uljem sa malo češnjaka i prešina. Prvi i zadnji red treba da bude od krompira.
Korak 3 - Kada se sve složi, prelijte tepsiju/vatrostalnu zdjelu sa malo vruće vode i ubacite u prethodno zagrijanu rernu. Pržite rižu i krompir dok se sve ne smekša.