Kuhana teletina

Sastojci

750 grama teletine
100 grama mrkve
50 grama peršina
150 grama luka
15 zrna crnog bibera
3 litra vode
1/4 litra ocata
sol

Način pripreme

Korak 1 - Očistite mrkvu i peršin, zatim ih izrežite. Također, izrežite luk. Ulijte u šerpu 3 litra vode, zatim ulijte i ocat, te ubacite mrkvu, peršin i luk sa zrnima bibera. Pustite da voda provrije.

Korak 2 - Teletinu očistite od žila, zatim je istucite čekićem. Posolite je, umotajte u ubrus, zavežite i ubacite u proključalu smjesu u šerpi. Kuhajte teletinu 1 sat, zatim je ostavite da se hladi u šerpi. Kada se u potpunosti ohladi, izvadite je i izrežite na šnite. Servirajte teletinu sa salatom od krompira ili zelenom salatom.