Sastojci
6 jaja
1 šolja mlijeka
1/2 šolje brašna
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
1 šolja čedar sira (ili sira po želji), izrendanog
Način pripreme
Korak 1 - Zagrijte rernu na 230 stepeni Celzijusa. Lagano nauljite pleh.
Korak 2 - Pomiješajte jaja, mlijeko, brašno, sol i biber, te umutite smjesu sve dok ne postane glatka. Izlijte smjesu u pleh
Korak 3 - Pržite omlet u rerni dok se ne formira, otprilike nekih 20 minuta. Pospite sa izrendanim sirom.
Korak 4 - Lagano odvojite strane omleta od pleha. Počevši od kraće strane pleha, pažljivo zamotajte omlet. Izvadite rolovani omlet na tanjir i isjecite ga na 6 jednakih dijelova.
6 jaja
1 šolja mlijeka
1/2 šolje brašna
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
1 šolja čedar sira (ili sira po želji), izrendanog
Način pripreme
Korak 1 - Zagrijte rernu na 230 stepeni Celzijusa. Lagano nauljite pleh.
Korak 2 - Pomiješajte jaja, mlijeko, brašno, sol i biber, te umutite smjesu sve dok ne postane glatka. Izlijte smjesu u pleh
Korak 3 - Pržite omlet u rerni dok se ne formira, otprilike nekih 20 minuta. Pospite sa izrendanim sirom.
Korak 4 - Lagano odvojite strane omleta od pleha. Počevši od kraće strane pleha, pažljivo zamotajte omlet. Izvadite rolovani omlet na tanjir i isjecite ga na 6 jednakih dijelova.