Sastojci
750 grama jabuka
60 do 100 grama šećera
kora od pola limuna
1/2 litra vode
2 kašike vina ili soka od limuna
Način pripreme
Korak 1 - Ogulite jabuke, izvadite sjemenjke i isjecite ih na kriške. Ukoliko imate mnogo manjih jabuka unutar 750 grama, potrebno je da ih stavite u malo ocata ili limunove kiseline, kako ne bi oksidirale.
Korak 2 - Ubacite vodu, šećer, vino/limunov sok i limunovu koru u šerpu i prokuhajte sve dok se šećer ne stopi. Poslije toga dodajte jabuke i kuhajte sve nekih 15 minuta.
750 grama jabuka
60 do 100 grama šećera
kora od pola limuna
1/2 litra vode
2 kašike vina ili soka od limuna
Način pripreme
Korak 1 - Ogulite jabuke, izvadite sjemenjke i isjecite ih na kriške. Ukoliko imate mnogo manjih jabuka unutar 750 grama, potrebno je da ih stavite u malo ocata ili limunove kiseline, kako ne bi oksidirale.
Korak 2 - Ubacite vodu, šećer, vino/limunov sok i limunovu koru u šerpu i prokuhajte sve dok se šećer ne stopi. Poslije toga dodajte jabuke i kuhajte sve nekih 15 minuta.