Prženi krompir sa crvenom paprikom i limunovom korom

Sastojci

1,5 kilograma krompira
1,5 kašika maslinova ulja
30 grama putera
1 kašika soli
2 kašičice narendane limunove kore
1 kašičica crvene paprike

Način pripreme

Korak 1 - Kuhajte krompir u dubokoj tavi ili manjoj šerpi nekih 15 minuta ili sve dok se ne smekša, zatim iscijedite vodu.

Korak 2 - Zagrijte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Ubacite ulje i puter u veliki pleh, zatim smjestite pleh u rernu na 3 minute, ili dok se puter ne istopi. Dodajte krompir u pleh i izmješajte ih kako bi se prekrili smjesom od ulja i putera. Pržite krompir nekih 10 minuta, ili dok ne počnu poprimati smeđu boju. Pomiješajte sol, limunovu koru i crvenu papriku u maloj zdjeli. Pospite krompir smjesom sa crvenom paprikom i nastavite ga peći još nekih 15 minuta, ili sve dok ne pozlati.