Sastojci
750 grama govedine od buta
50 grama suhog mesa
sol
biber
20 grama kiselih krastavaca
50 grama masla
200 grama luka
200 grama mrkve
1/2 decilitra vina
1 decilitar vrhnja
Način pripreme
Korak 1 - Isjeckajte mrkvu i luk, te isjecite suho meso na tanke šnite. Istopite maslo u šerpi i ubacite mrkvu i luk, te pustite da se prži. U međuvremenu istucite govedinu u jedan komad, posolite i pobiberite, te ubodite krastavce i suho meso u istu. Ubacite meso u šerpu.
Korak 2 - Pirjajte meso uz dolijevanje vode. U isto vrijeme istopite ostatak masla u plitkoj tavi, te ubacite brašno i pustite da požuti, zatim tu smjesu prelijte preko mesa. Nakon toga dolijte vino i vodu, te pustite da prokuha. Na poslijetku dodajte vrhnje i ponovo pustite da prokuha. Izrežite meso na tanke odreske, složite u posudu i prelijte umakom.
750 grama govedine od buta
50 grama suhog mesa
sol
biber
20 grama kiselih krastavaca
50 grama masla
200 grama luka
200 grama mrkve
1/2 decilitra vina
1 decilitar vrhnja
Način pripreme
Korak 1 - Isjeckajte mrkvu i luk, te isjecite suho meso na tanke šnite. Istopite maslo u šerpi i ubacite mrkvu i luk, te pustite da se prži. U međuvremenu istucite govedinu u jedan komad, posolite i pobiberite, te ubodite krastavce i suho meso u istu. Ubacite meso u šerpu.
Korak 2 - Pirjajte meso uz dolijevanje vode. U isto vrijeme istopite ostatak masla u plitkoj tavi, te ubacite brašno i pustite da požuti, zatim tu smjesu prelijte preko mesa. Nakon toga dolijte vino i vodu, te pustite da prokuha. Na poslijetku dodajte vrhnje i ponovo pustite da prokuha. Izrežite meso na tanke odreske, složite u posudu i prelijte umakom.