Sastojci
500 grama jetre
mlijeko
40 grama brašna
sol
1 jaje
80 grama prezle
150 grama masla
Način pripreme
Korak 1 - Očistite jetru od kožice i izrežite je na šnite debljine od 1 centimetra. Stavite meso u mlijeko na par sati.
Korak 2 - Pomiješajte jaje sa brašnom i prezlom. Izvadite jetru iz mlijeka, te je uvaljajte u smjesu sa brašnom. Istopite maslo u tavi, te posolite teletinu i ispržite je.
500 grama jetre
mlijeko
40 grama brašna
sol
1 jaje
80 grama prezle
150 grama masla
Način pripreme
Korak 1 - Očistite jetru od kožice i izrežite je na šnite debljine od 1 centimetra. Stavite meso u mlijeko na par sati.
Korak 2 - Pomiješajte jaje sa brašnom i prezlom. Izvadite jetru iz mlijeka, te je uvaljajte u smjesu sa brašnom. Istopite maslo u tavi, te posolite teletinu i ispržite je.